Follow us on Instagram
Follow My Instagram

Alhamdulillah dengan sedikit lebihan rezeki yang diberikan oleh Allah SWT, KarlaScarves by JuliaSyazwani telah berpeluang menaja hadiah mingguan Kuiz dalam rancangan Apa Kata Wanita TV1 pada 7 Februari 2015 yang lepas. Pengalaman pertama ini, amat berharga buat saya dan partner saya Syazwani Suleiman. Dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan sangat lancar.
As usual Ladyboss wefie dulu sebelum program start.. hehehe

Terima kasih buat host rancangan Apa Kata Wanita Datin Zamzarina, yang telah membuka peluang ini dan memberi layanan yang sangat baik kepada kami serta sempat memberikan beberapa tips didalam dunia penyiaran. Thanks juga buat Sakina dan Fara, iaitu tenaga kerja dalam rancangan Apa Kata […] Continue Reading…

Share

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, Allah SWT kerana mempermudahkan banyak perkara dalam hidup saya :)

Sebenarnya semasa hari pertama saya berhijab, ia juga merupakan hari pertama rakan baik saya berhijab. Tapi kami tidak pernah memberitahu tentang perubahan penampilan diri masing-masing kepada satu sama lain. Semuanya secara kebetulan. Bila dah tahu, dua-dua orang tanjat.. hahaha dan dah tentu kami berdua gembira. Maka bermula lah episod ‘try and error’ kami sebagai new hijabist.. hahahaha

Funny jugak, sebab kami boleh dikatakan memang ‘zero’ pasal hijab. (tu laaa dulu tanak amek tau.. haihhh). Macam-macam gaya hijab kami kenakan. Macam-macam material kami dah cuba, majalah, youtube […] Continue Reading…

Share

Gua Niah merupakan sebuah gua yang terbesar di Malaysia dan penuh dengan sejarah. Ia juga merupakan antara gua batu kapur yang terbesar di dunia. Terletak kira-kira 90 kilometer atau 1 1/2 jam dari Miri, Sarawak, gua ini menunjukkan bukti kehidupan awal manusia di daerah ini.

Gua Niah juga merupakan salah satu gua tertua di dunia dan telah diwartakan sebagai tapak bersejarah di bawah kuasa Muzium Sarawak. Gua Niah terbentuk sebagai terumbu karang pada akhir Miocene sebelum pergerakan bumi yang mengangkatnya dan dihakis membentuk gua. Gua Niah seluas 12 hektar dan kawasan dalam gua dianggarkan tiga kali padang bola sepak. Selain […] Continue Reading…

Share

Dalam bidang arkeologi dan antropologi, rumah panjang merupakan sejenis bangunan kediaman yang terdiri daripada satu bilik yang panjang. Kebanyakannya dibuat dari kayu dan merupakan bentuk binaan tetap yang awal dalam banyak budaya. Beberapa keluarga akan tinggal bersama di rumah panjang ini.
Jenis rumah panjang orang asli Malaysia Timur biasanya mempunyai bilik-bilik tambahan. Di sebelah depannya ialah serambi dan di sebelah belakangnya pula ialah bahagian dapur. Rumah panjang itu didirikan dengan bertiang tinggi supaya ia tidak terjejas oleh air bah (banjir). Pada zaman dahulu, ini juga merupakan satu cara untuk melindungkan rumah daripada diserang oleh musuh. Untuk masuk ke rumah itu, […] Continue Reading…

Share

Setiap kali menyambut kemerdekaan negara, pelbagai acara yang dianjurkan bagi memeriahkan sambutan hari penting negara itu. Dengan semangat merdeka ke 57 yang membawa tema “Disini Lahirnya Sebuah Cinta”, Persatuan Alumni GPMS UiTM (PAGU) telah menganjurkan Tioman Merdeka Dive 2014 Di Salang, Pulau Tioman, Pahang. Program Tioman Merdeka Dive 2014 (TMD 2014) dengan berslogankan “Menyelami Erti Kemerdekaan” ini disertai oleh 130 orang peserta yang terdiri daripada semua penyertaan ahli, penyelam dan jemputan pelajar universiti dan komuniti.

Ewahhh saya pun dah bersedia !! huhuhu

Pada 31 Ogod 2014, jam 2.30 petang, program TMD 2014 anjuran PAGU kali ini telah diisytiharkan mencatat rekod baru […] Continue Reading…

Share
Thanks for dropping by..
Me On MeOnYouTube

Panorama
Watch me on Panorama every Wednesday at 10:05 pm on TV1 or watch previous episodes online by clicking the above image.

Join us as a fan of Panorama RTM on Facebook
Panorama RTM @ Facebook


Harmoni Magazine
15-31st March 2015


Harmoni Magazine
15-31st December 2013


EH Magazine
December 2013


Mingguan Wanita Magazine
23-30 April 2010